Tutaj odsyłam Was do wszystkich szczegółów. Jeśli macie chęć wziąć udział to do końca dnia macie jeszcze czas.
konkurs Roczek z Pomocnikami |
-
* 5 parówek z szynki
-
* 3 łyżki bułki tartej
-
* 1 łyżeczka ulubionych przypraw np. do pizzy
-
* 1 jajko
-
* olej do smażenia
Przygotowanie :
Parówki pokroić na równe kawałki. Nadziewać na przemian na szaszłykowe patyczki. Rozkłócić jajko. Maczać dokładnie w jajku. Bułkę tartą wymieszać z ziołami i obsypać szaszłyki. Czynność powtórzyć żeby parówki dobrze obtoczyć w bułce. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe z ulubionym sosem. U mnie z czosnkowym z dodatkiem ketchupu.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńrobię je od paru lat a dopiero dzisiaj pomyślałam że na przekąskę będą jak znalazł :)
UsuńAle fajny pomysł, taki nietypowy sposób zaserwowania parówek :)
OdpowiedzUsuńmnaim ten skwierczący tłuszczy :>
OdpowiedzUsuńmożna tez upiec w piekarniku :)
Usuń