Postanowiłam, że zrobię swój i ten zapach wanilii z zapachem brązowego, karmelowego cukru jest obłędny.
To chyba prawda ! Do zwykłego cukru waniliowego już nie wrócę.
brązowy cukier waniliowy |
Składniki :
-
* szklanka brązowego cukru
-
* laska wanilii
Laskę wanilii rozciąć na pół , wyciągnąć wszystkie ziarenka i wrzucić do słoika z cukrem. Pokroić wanilię na mniejsze kawałki. Wrzucić do słoiczka. Zamknąć i potrząsać przez chwilę aż do wymieszania składników. Odstawić na kilka dni.
ja zwykle też robiłam z białym cukrem, ale muszę spróbować z brązowym, koniecznie!
OdpowiedzUsuńjak zrobisz z brązowym to do białego już nie wrócisz :) ten karmelowy zapach :)
Usuńto następną partię robię z brązowym :)
OdpowiedzUsuńpolecam !
UsuńI ja;) Muszę spróbować;)
OdpowiedzUsuńkoniecznie ! :)
Usuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńOoo fajny. Mam taki biały, z brązowym jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńPs Gdzie moja piosenka ;) ?!
z brązowym jest lepszy :)
UsuńNie ma piosenki :) Święta idą - szykują się zmiany ! :)