Był przepis na naleśniki i łazanki więc połączymy składniki z tych dwóch przepisów by zrobić krokiety.
Do tego czerwony barszcz. Polecam !
Przepis na naleśniki znajdziecie już u mnie na blogu dlatego nie wstawiam po raz kolejny tylko do niego Was odsyłam.
* pół kg kapusty kiszonej
* garść bądź więcej suszonych grzybów
* olej rzepakowy
* duża cebula
* sól , pieprz
* bułka tarta
Przygotowanie :
Kapustę gotujemy z grzybami około godziny aż będzie miękka. Odstawiamy do wystygnięcia. Podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę na oleju. Całość mieszamy i przyprawiamy.
Farszem nadziewamy naleśniki. Zwijamy jak na krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują ciepłe,ale i na zimno nie są złe.
Uwielbiam takie krokieciki :)
OdpowiedzUsuńJa też :) będą jeszcze w innej wersji :)
UsuńWieki ich nie jadłam :) Pyszności Martusiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńKrokieciki i szklaneczka barszczu to połączenie idealne! :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńi nie tylko wigilijne :)
UsuńSuper krokieciki. Moje ulubione danie wigilijne :)
OdpowiedzUsuńmoje też :) ale nie tylko )
UsuńPrzypominam, iz warunkiem zaakceptowania przepisu jest umieszczenie wraz z nim banerka akcji na blogu. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńprzepis jest z września więc i tak nie mogę go dodać do wigilijnej akcji :)
Usuń