Składniki :
-
* pół kurczaka w wersji wigilijnej wybieramy sam bulion warzywny
-
* cebula
-
* kawałek selera plus natka
-
* 2 marchewki
-
* por
-
* pietruszka
-
* liść laurowy , ziele angielskie , pieprz ziarnisty
-
* 2 ugotowane buraki pokrojone w plasterki plus woda z gotowania
-
* sól i cukier do smaku
Zagotować mięso wraz z przyprawami. Dodać całą włoszczyzną wraz z przypaloną cebulą. Gotować do miękkości mięsa. Przecedzić . Do wywaru dodać buraki . Przyprawić do smaku.
pycha:) bardzo lubię barszczyk:)
OdpowiedzUsuńja też i zawsze wybierałam ten z Winiary instant
UsuńDomowy barszczyk na pewno jest smaczniejszy i przede wszystkim zdrowszy niż ten z papierka :))
OdpowiedzUsuńjestem tego samego zdania choć czasem wybieram gotowy z Winiar instant
Usuń