Ziołowy kurczak
Dzisiaj przepis na kurczaka . Potrzebowałam zrobić coś z kurczaka , a że pierś zostawiam na sobotę to padło na udka . Przepis na dwie osoby . Dodatkami były frytki - co prawda kupne - ale nasze ulubione z LIDLA . Na prawdę polecam karbowane . Są przepyszne . I z warzyw brokuł , kalafior i fasolka szparagowa z bułką tartą na masełku.
Składniki :
-
* mielona czerwona papryka
Marynatę przyrządzam rozcierając przyprawy z oliwą i dokładnie obtaczam w niej kurczaka . Odkładam na około 2 godziny . Smażę od strony skóry na złoty kolor . Podlewam delikatnie wodą i duszę około 40 minut na wolnym ogniu . Mięso jest kruche , delikatne . Po prostu dobre .
Przypominam że jeszcze do niedzieli trwa rozdanie na które serdecznie zapraszam !
Nie przepadam za frytkami. Ale na udka chętnie bym wpadła ! :)
OdpowiedzUsuńTa słuszna porcja to dla mężowego :) mnie też frytki nie kręcą :) ale mięsko pyszne ;)
OdpowiedzUsuń