Kolejna wersja placuszków z młodych ziemniaków. Wersja z cukinią. Dodatek cukinii właśnie sprawia że placuszki są miękkie w środku , a chrupiąca skórka i pyszna śmietana bądź grecki jogurt czyni to rewelacyjnym daniem.
Jakie placuszki Wy lubicie najbardziej?
Składniki :
-
* 5 dużych młodych ziemniaków
-
* 2 małe cukinie
-
* cebula
-
* jajko
-
* 2 łyżki mąki pszennej
-
* sól , pieprz
Ścieramy na tarce ziemniaki , cukinię oraz cebulę. Przyprawiamy , wbijamy jajko. Mieszamy wszystko razem z mąką. Smażymy na złoty kolor. Ja lubię bardziej wysmażone. Odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ciepłe ze śmietaną bądź jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz