Składniki :
Naleśniki :
* 1,5 szklanki mąki pszennej
* pół szklanki mleka
* 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
* szczypta soli
* łyżeczka oleju rzepakowego
Farsz :
* 500g świeżego szpinaku
* łyżka oliwy z oliwek
* 300g mozzarelli
* sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie :
Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie, wtedy łatwiej je zwijać i nie pękają. Rozgrzać oliwę, przesmażyć szpinak, posypać startą mozzarellą. Przyprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać. Podawać na ciepło.
uwielbiamy, to jedne z naszych ulubionych naleśników :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie, a mozarellą się tak fajnie roztopiła ;) Bardzo lubię połączenie szpinaku i mozarelli ;)
OdpowiedzUsuńpyszne naleśniczki na obiadek :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie bomba takie naleśniczki :))
OdpowiedzUsuńze szpinakiem jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńbrzmi apetycznie!
OdpowiedzUsuń