Domowa wędlina na kanapki to jest to co lubimy najbardziej. Nie dość, że możemy zjeść mięso nadziane czym chcemy i przyprawione pod nasz smak, to jeszcze wiemy, że nikt nas świństwem nie karmi. Schab ten idealnie nadaje się jako mięso na ciepło do obiadu oraz gdy wystygnie będzie świetną wędliną na kanapki. Spróbujcie koniecznie!
Składniki :
* około 1,3 schabu bez kości
* 150g suszonych pomidorów plus łyżka oliwy
* 200g pieczarek
* ulubione przyprawy, zioła, sól
Przygotowanie :
Schab rozciąć tak by powstał jeden większy płat mięsa. Pieczarki zetrzeć na tarce, pomidory pokroić w paseczki. Mięso natrzeć przyprawami, wyłożyć nadzienie i ciasno zwinąć. Związać. Przełożyć do rękawa. Piec około godziny. Zdjąć rękaw, zapiec około 20-30 minut.
Składniki :
* około 1,3 schabu bez kości
* 150g suszonych pomidorów plus łyżka oliwy
* 200g pieczarek
* ulubione przyprawy, zioła, sól
Przygotowanie :
Schab rozciąć tak by powstał jeden większy płat mięsa. Pieczarki zetrzeć na tarce, pomidory pokroić w paseczki. Mięso natrzeć przyprawami, wyłożyć nadzienie i ciasno zwinąć. Związać. Przełożyć do rękawa. Piec około godziny. Zdjąć rękaw, zapiec około 20-30 minut.
Świetna roladka Martuś, pysznie wygląda. Pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńsuszone pomidory w środku to już coś dla mnie :) bardzo lubię to nadzienie :)
OdpowiedzUsuńKawał pięknego mięska, bardzo smakowite :)
OdpowiedzUsuńTo musi być naprawde pyszne:) bardzo lubię suszone pomidory!
OdpowiedzUsuń