Jeśli macie w domu bardzo dojrzałe banany i zastanawiacie się co z nich zrobić to ja zdecydowanie polecam tosty na słodko. Szybko i pysznie. Gwarantuję, że na śniadanie posmakują całej rodzince!
Składniki :
* chleb tostowy - u mnie z ziarnami
* masło migdałowe
* dojrzałe banany
Przygotowanie :
Banalnie proste. Kromki chleba wrzucamy do tostera bądź na suchą patelnie aż do podgrzania. Nie muszą się zrumienić. Smarujemy masłem migdałowym i układamy plasterki banana. Dociskamy drugą kromką chleba. Rewelacja!
Składniki :
* chleb tostowy - u mnie z ziarnami
* masło migdałowe
* dojrzałe banany
Przygotowanie :
Banalnie proste. Kromki chleba wrzucamy do tostera bądź na suchą patelnie aż do podgrzania. Nie muszą się zrumienić. Smarujemy masłem migdałowym i układamy plasterki banana. Dociskamy drugą kromką chleba. Rewelacja!
Jadłam takie nie raz, są pyszne:) super też smakują banany z Nutellą lub kremem czekoladowym albo masłem orzechowym :D
OdpowiedzUsuńz tych wszystkich wersji najbardziej smakują mi te z masłem migdałowym :)
UsuńMuszę wypróbować! Jadłam podobne z masłem orzechowym, ale z migdałowym na pewno są jeszcze lepsze :)
OdpowiedzUsuńPyszności Martuś :-) ale to musi smakować :-)
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie :)
Usuńjesteś okrutnym kusicielem - boskie tosty! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńNie kus mnie o tej porze. Wygladaja bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńdziękuję ślicznie :)
Usuń