Jest ktoś kto nie lubi fasolki szparagowej ? Chyba nie! U mnie króluje co lato pod każdą postacią, ale najbardziej smakuje mi ciepła prosto z wody. Jednak domownicy uwielbiają tą z bułka tartą i ta chyba jest najbardziej znana. Polecam!
Składniki :
* pół kg fasolki szparagowej
* 3 łyżki masła
* łyżka bułki tartej
* sól
Przygotowanie :
Fasolkę obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć. Dodać fasolkę, wymieszać. Podawać na ciepło.
moja ulubiona fasolka :)
OdpowiedzUsuńGosiu moja też :) ale wiesz :) ciiiiiiiiiiiii :)
Usuńmmmmm jedno ze sztandarowych dań mojej kuchni o tej porze roku :) najlepsze z najlepszych!
OdpowiedzUsuńdokładnie :) pyszna była!
UsuńUwielbiam fasolkę szparagową! Staram się ją jak najczęściej jadać i o dziwo nie obrzydła mi jeszcze:)
OdpowiedzUsuńto dlatego, że jest pyszna ! :)
Usuńpycha:) lubię taką:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że już można jeść fasolkę, bo bardzo ją lubię, właśnie taka prostą, z masłem i bułeczką :)
OdpowiedzUsuńbo z fasolką nie ma co kombinować :)
UsuńPyszna jest :-) ja lubię ją jeszcze z pomidorkami :-)
OdpowiedzUsuńteż jest smaczna :)
Usuńile czasu się gotuje fasolkę?
OdpowiedzUsuńokoło 20 minut, nie rozgotowana jest najlepsza!
Usuń