Idealna na tą porę roku surówka z kapusty kiszonej do obiadu. U nas dzisiaj była do panierowanej ryby i ziemniaków. Sprawdziła się idealnie , a dodatek oleju arganowego podbił tylko smak kiszonej kapusty.
Składniki :
* 2 spore garście kapusty kiszonej
* pół marchewki
* mała cebula
* łyżka cukru
* szczypta soli
* 2 łyżki oleju arganowego
Przygotowanie :
Kapustę odcisnąć i posiekać. Dodać startą na tarce marchewkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawić do smaku. Polać olejem i wymieszać.
Składniki :
* 2 spore garście kapusty kiszonej
* pół marchewki
* mała cebula
* łyżka cukru
* szczypta soli
* 2 łyżki oleju arganowego
Przygotowanie :
Kapustę odcisnąć i posiekać. Dodać startą na tarce marchewkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawić do smaku. Polać olejem i wymieszać.
Do ryby - najlepsza ! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńrobię ją tylko do ryby :)
UsuńJa daje jabłko i jest lepsza.
OdpowiedzUsuńja nie daję jabłka i taka nam smakuje :)
Usuńdo rybki pozycja obowiązkowa :)
OdpowiedzUsuńja do ryby tylko ją robię :)
Usuń