--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------
Soja wyróżnia się wysoką zawartością białka o bardzo dobrym składzie aminokwasowym.
Białko to dorównuje jakością białku zwierzęcemu i jest łatwo przyswajalne przez organizm.
Ziarno soi dostarcza również witamin:B1, B6 oraz kwasu foliowego oraz składników mineralnych: potasu, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu, cynku i miedzi.
--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------
Składniki :
-
* przyprawa do kebaba
-
* czerwona mielona papryka
Przygotowanie :
Soję moczyć około 24 godziny. Można osolić lekko wodę. Opłukać i odcedzić na sitku. Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Posypać przyprawami. Piec do miękkości około 50 minut.
Zapraszam na stronę sklepu Sante
oraz na FB Sante
sprytnie to wymyśliłaś i domyślam się że smacznie :) trzeba spróbowac
OdpowiedzUsuń:) do pochrupania można zrobić :)
UsuńJeszcze w takiej postaci soji nie widziałam i nie jadłam - ale musze kiedyś wypróbować ten sposób;) Dzięki za inspirację;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie mam różowej soli to co mam zrobić?:(
OdpowiedzUsuńna pewno masz zwykłą :)
UsuńŁadnie tutaj u Ciebie i tak już świątecznie.Pozdrawiam....
OdpowiedzUsuńpowoli trzeba się szykować do świąt :)
Usuń