Ot żadna filozofia z kalafiorem, ale w sezonie są tak pyszne że podaję pierwszy przepis na kalafiora. My uwielbiamy takiego z masełkiem i bułką tartą. Tak wiem, że to tyle kalorii, ale ten smak! Smacznego!
Składniki :
* kalafior
* 3 łyżki masła
* łyżka bułki tartej
* sól do smaku
Przygotowanie :
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć, posolić do smaku. Polać kalafior.
Składniki :
* kalafior
* 3 łyżki masła
* łyżka bułki tartej
* sól do smaku
Przygotowanie :
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć, posolić do smaku. Polać kalafior.
Takiego kalafiora to ja mogę jeść cały czas, choć ja dzielę przed gotowaniem na różyczki. Jest pyszny!!!!
OdpowiedzUsuńmałego tak zawsze gotuję :)
UsuńPycha mega kaloryczne przez masełko, ale na małą porcję bym się skusiła.. ;)
OdpowiedzUsuńdobre masło nie jest złe :) zjadłam może 1/4 tego małego kalafiora :)
UsuńA ja kalafiora gotuję na parze to dopiero pychota☺
OdpowiedzUsuń