Kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie czyli sałatka z jajkiem. Tym razem z przepiórczym. Pyszna, zielona, idealna na początek wiosny.
Ten przepis, oraz kilka innych, smacznych i Wielkanocnych znajdziecie także w Chochli.
Składniki :
* garść rukoli
* 6 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo
* 5 rzodkiewek
* 6 pomidorków koktajlowych
* garść pestek słonecznika
* dressing : 2 łyżki soku z cytryny bądź limonki, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, świeże zioła
Przygotowanie :
Na talerzu bądź w salaterce ułożyć rukolę, połówki jajek przepiórczych i pomidorków. Dodać plasterki rzodkiewki, całość posypać prażonymi pestkami słonecznika. Składniki dressingu wymieszać, polać przygotowaną sałatkę. Podawać od razu.
Ten przepis, oraz kilka innych, smacznych i Wielkanocnych znajdziecie także w Chochli.
Składniki :
* garść rukoli
* 6 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo
* 5 rzodkiewek
* 6 pomidorków koktajlowych
* garść pestek słonecznika
* dressing : 2 łyżki soku z cytryny bądź limonki, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, świeże zioła
Przygotowanie :
Na talerzu bądź w salaterce ułożyć rukolę, połówki jajek przepiórczych i pomidorków. Dodać plasterki rzodkiewki, całość posypać prażonymi pestkami słonecznika. Składniki dressingu wymieszać, polać przygotowaną sałatkę. Podawać od razu.
Fantastycznie wygląda ta sałatka, tak wiosennie :)
OdpowiedzUsuń