A wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi!
Składniki :
* 16 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 płaski łyżki kakao
* 12 łyżek cukru trzcinowego
* 150ml wody mineralnej gazowanej
* 100ml oleju rzepakowego
* 2 jajka
* łyżka ekstraktu waniliowego
* pół tabliczki białej czekolady - 50g
Przygotowanie :
Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka.
Składniki :
* 16 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 płaski łyżki kakao
* 12 łyżek cukru trzcinowego
* 150ml wody mineralnej gazowanej
* 100ml oleju rzepakowego
* 2 jajka
* łyżka ekstraktu waniliowego
* pół tabliczki białej czekolady - 50g
Przygotowanie :
Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka.


Babeczki wyglądają wybornie!
OdpowiedzUsuńdziękuję :) smakują równie dobrze!
UsuńŁadnie wyrosły, takie idealne kopułki :)
OdpowiedzUsuńKasiu one udają się zawsze :)
UsuńUrocze babeczki czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńPychotka:) Częstuję się, bo wyglądają wspaniale:)
OdpowiedzUsuńściskam cię Martuniu