Coś idealnego do ryżu ? U mnie przeważnie kurczak. Dzisiaj roladka z fileta drobiowego z pysznym nadzieniem szpinakowym i z dużą ilością czosnku, co w tym zimowym okresie nam na pewno nie zaszkodzi. Nie polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!
Składniki :
* 4 pojedyncze filety z kurczaka
* sól, pieprz świeżo mielony
* ulubiona przyprawa do kurczaka
* 200g pieczarek
* łyżka oliwy z oliwek
* 2 ząbki czosnku
* łyżka gęstej śmietany 18%
Przygotowanie :
Mięso umyć, rozbić. Przyprawić. Rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek oraz pieczarki, przyprawić i poddusić. Wymieszać ze śmietaną, odparować. Przestudzić. Nadzienie rozłożyć na mięso, zwinąć w roladkę. Przyprawić i upiec najlepiej na suchej patelni bądź w piekarniku. Podawać na ciepło z ryżem bądź kaszą.
Składniki :
* 4 pojedyncze filety z kurczaka
* sól, pieprz świeżo mielony
* ulubiona przyprawa do kurczaka
* 200g pieczarek
* łyżka oliwy z oliwek
* 2 ząbki czosnku
* łyżka gęstej śmietany 18%
Przygotowanie :
Mięso umyć, rozbić. Przyprawić. Rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek oraz pieczarki, przyprawić i poddusić. Wymieszać ze śmietaną, odparować. Przestudzić. Nadzienie rozłożyć na mięso, zwinąć w roladkę. Przyprawić i upiec najlepiej na suchej patelni bądź w piekarniku. Podawać na ciepło z ryżem bądź kaszą.
Pyszności, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńsmacznego Tysia :)
UsuńUWIELBIAM ROLADKI;ZAPRASZAM NA MOJE PROPOZYCJE ROLADEK MIĘSNYCH;POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/Roladki%20mi%C4%99sne
dziękuję :)
Usuńtakie roladki to ja uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń