Idealne mięso, doprawione pod nasz smak, rozpływające się przy każdym kęsie. Tak jak nie lubię mięsa wieprzowego i do tego gotowanego, tak te żeberka i sos smakowały mi bardzo. Do ich przyrządzenia wykorzystałam bulionetkę do duszonych mięs Knorr.
Składniki :
* kilogram żeberek
* cebula
* 2 ząbki czosnku
* bulionetka do duszonych mięs Knorr
* 2 łyżki śmietanki
Przygotowanie :
Mięso umyć, zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości razem z pokrojoną w piórka cebulę i plasterkami czosnku. Pod koniec gotowania dodać bulionetkę, poczekać aż się rozprowadzi i zagotować. Dodać śmietankę, podawać ciepłe. Żeberka najlepiej smakują z ziemniakami i buraczkami.
Składniki :
* kilogram żeberek
* cebula
* 2 ząbki czosnku
* bulionetka do duszonych mięs Knorr
* 2 łyżki śmietanki
Przygotowanie :
Mięso umyć, zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości razem z pokrojoną w piórka cebulę i plasterkami czosnku. Pod koniec gotowania dodać bulionetkę, poczekać aż się rozprowadzi i zagotować. Dodać śmietankę, podawać ciepłe. Żeberka najlepiej smakują z ziemniakami i buraczkami.


dawno takich nie jadłam, pycha:)
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
UsuńPysznie wyglądają :) Lubię te bulionetki do mięs :))
OdpowiedzUsuńu mnie nie pojawiają się wcale :)
UsuńNie próbowałam tych bulionetek jeszcze, muszę wreszcie je zakupić. A żeberka... mmm, już czuję jak bosko pachną :))
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpychota:) mąż wycałowałby mnie po łapkach za taki obiadek;)
OdpowiedzUsuńfaceci :) kochają mięsko :)
Usuń