Zupa pieczarkowa u mnie jest zawsze hitem, bo za każdym razem robię jej inną wersję. Miał być krem, ale moja połowa bez mięsa zupy nie zje i dlatego dodałam kilka pulpecików. Zjadł aż z dokładką, więc musiała być pyszna!
Składniki :
* pół kg pieczarek
* cebula
* 5-6 ziemniaków
* litr wywaru warzywnego albo rosołu
* łyżka masła
* 400g mięsa mielonego
* sól, pieprz do smaku
* śmietanka lub jogurt naturalny
* koperek
Przygotowanie :
Cebulę posiekaną w kostkę i pokrojone w plastry pieczarki poddusić na maśle. Dolać bulion i gotować około 20-30 minut. Dodać pokrojone ziemniaki. Mięso doprawić, zrobić małe kuleczki, wrzucić do zupy i zagotować. Całość zabielić śmietanką. Posypać koperkiem.
Składniki :
* pół kg pieczarek
* cebula
* 5-6 ziemniaków
* litr wywaru warzywnego albo rosołu
* łyżka masła
* 400g mięsa mielonego
* sól, pieprz do smaku
* śmietanka lub jogurt naturalny
* koperek
Przygotowanie :
Cebulę posiekaną w kostkę i pokrojone w plastry pieczarki poddusić na maśle. Dolać bulion i gotować około 20-30 minut. Dodać pokrojone ziemniaki. Mięso doprawić, zrobić małe kuleczki, wrzucić do zupy i zagotować. Całość zabielić śmietanką. Posypać koperkiem.
lubię taką zupkę, też czasami tak gotuję:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŚwietny pomysł, muszę też spróbować takiej zupki :)
OdpowiedzUsuńpulpeciki i zupa - świetnie połączenie 2w1 :) bo mój A. też zup nie chce jeść :P ja też zresztą tylko niektóre i rzadko je robię dlatego.
OdpowiedzUsuńzupy są świetne, szczególnie na jesień :) mój S uwielbia!
UsuńO ja jestem absolutnie zupowa, narobiłaś mi więc od razu apetytu na taką zupkę :)
OdpowiedzUsuń