Dzisiaj kolejne danie, a właściwie i idealny pomysł na przystawkę. Tym razem pyszna parowana papryka, farsz z mięsem mielonym oraz ryżem jaśminowym i mnóstwo przypraw. Dla grzechu plasterki mozzarelli. Smacznego!
Składniki :
* 4 równe czerwone papryki
* 200g ryżu jaśminowego
* 400g mięsa mielonego z szynki bądź z fileta drobiowego
* 4 pomidory
* ząbek czosnku
* cebula
* oliwa z oliwek
* przyprawy do smaku - bazylia, oregano
Przygotowanie :
Ze wszystkich papryk odciąć ogonki, tak by się nadawały jako przykrywki. Oczyścić z pestek. Uparować do miękkości. Czosnek i cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie razem z mięsem mielonym. Przyprawić, dodać pokrojone pomidory. Paprykę nadziać farszem, położyć na każdej plasterek mozzarelli. Można zapiec. Podawać na ciepło.
Składniki :
* 4 równe czerwone papryki
* 200g ryżu jaśminowego
* 400g mięsa mielonego z szynki bądź z fileta drobiowego
* 4 pomidory
* ząbek czosnku
* cebula
* oliwa z oliwek
* przyprawy do smaku - bazylia, oregano
Przygotowanie :
Ze wszystkich papryk odciąć ogonki, tak by się nadawały jako przykrywki. Oczyścić z pestek. Uparować do miękkości. Czosnek i cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie razem z mięsem mielonym. Przyprawić, dodać pokrojone pomidory. Paprykę nadziać farszem, położyć na każdej plasterek mozzarelli. Można zapiec. Podawać na ciepło.
w sezonie często jem faszerowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńsą najlepsze! :)
UsuńLubię takie papryki, ale tak rzadko je robię :(
OdpowiedzUsuńu mnie goszczą często takie faszerowane warzywa :)
UsuńJak to świetnie wygląda z tą mozzarellą, bardzo lubię nadziewane warzywa :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń