Pozostając w temacie szparagów, dzisiaj zapraszam Was na pyszną zupę właśnie z nimi. Jeśli jeszcze nie jedliście to polecam! Ja dla gęstości dodałam trochę topionego serka. Skoro mama zrobiła z nich zupę, to dlaczego ja miałam nie dodać do swojej.
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* 1,5 l wywaru warzywnego bądź rosołu
* 2 ziemniaki
* pół kostki serka topionego
* 2 łyżki śmietanki
* łyżeczka soku z cytryny
* sól, pieprz, zioła do smaku
Przygotowanie :
Końcówki szparagów ułamać a główki odciąć. Rosół zagotować razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz szparagami. Gdy będą miękkie, zmiksować. Dodać serek oraz śmietankę, dobrze wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z główkami szparagów.
Bardzo lubię, oj bardzo!
OdpowiedzUsuńNie jadłyśmy zupy szparagowej jeszcze... koniecznie musimy to nadrobić :)
OdpowiedzUsuń:) koniecznie
UsuńMmm zjadłabym takiej zupki. Pycha! :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńwłaśnie zrobiłam. Mega!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowała :)
Usuń