Chyba nie ma nikogo kto by nie uwielbiał chipsów bądź nachos-ów? Fajnie jest pochrupać coś przed TV, szczególnie gdy pogoda za oknem nieciekawa. U mnie dzisiaj propozycja na dwa dobre sosy. Idealnie pasują do nachos-ów. Warto też przygotować chipsy samemu, przepis na nie na pewno pojawi się na blogu.
Dip jogurtowy :
* pół szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego
* ząbek czosnku
* sól, pieprz, ulubione zioła
Przygotowanie :
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły.
Dip meksykański :
* pół szklanki pomidorów z puszki
* pół szalotki
* 4 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz
* ewentualnie ostra papryka
Przygotowanie :
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, przetrzeć przez sito. Dodać przyprawy. Wymieszać i odstawić do połączenia wszystkich składników.
niezdrowe te wszystkie chipsy, ale jak ich nie lubić :)
OdpowiedzUsuńraz na jakiś czas można zgrzeszyć :)
UsuńEchh jak to pysznie wygląda :D A ja na diecie, aż mi się smutno robi, jak tak patrzę na te zdjęcia... :D
OdpowiedzUsuńnie samą dietą człowiek żyje ;)
Usuńpycha:)
OdpowiedzUsuńdipy imprezowe :) uwielbiamy
OdpowiedzUsuńja też :)
UsuńPojadłabym sobie, tylko potem wątroba mi choruje ;)))
OdpowiedzUsuńMarto, czy masz może ten przepis na placuszki z kwiatem bzu? :)
mam przepis z babciowego zeszytu :) i podeślę na pewno :)
UsuńSuper! Dzięki Marto :) A może zrobisz osobny wpis z tymi plackami?
Usuńno żebym miała kwiaty bzu to chętnie :) ale poszukam Kasiu :)
UsuńBędę korzystać z przepisu, jest super!
OdpowiedzUsuń