Ten dip jest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie.
Składniki :
* pół szklanki jogurtu greckiego
* 2 suszone pomidory dobrze odsączone z oliwy
* łyżeczka oleju z pestek dyni
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Pomidory drobno posiekać, dodać do jogurtu. Dobrze wymieszać z olejem, przyprawić do smaku. Schłodzić.
Składniki :
* pół szklanki jogurtu greckiego
* 2 suszone pomidory dobrze odsączone z oliwy
* łyżeczka oleju z pestek dyni
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Pomidory drobno posiekać, dodać do jogurtu. Dobrze wymieszać z olejem, przyprawić do smaku. Schłodzić.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńi smakuje pysznie! :)
Usuńolej z pestek dyni ma charakterystyczny smak ;) a taki dip z chęcią wypróbuję kochana!!! :*
OdpowiedzUsuńmnie ten właśnie chyba smakuje najbardziej! :)
Usuń