Druga często robiona przeze mnie surówka do obiadu to Coleslaw. Ja robię z dodatkiem majonezu i śmietany, ale pewnie co dom to inny przepis. Polecam, bo idealnie pasuje do gulaszu i kaszy czy też kotletów schabowych i ziemniaków.
Przygotowanie :
* 1/4 główki kapusty
* marchewka
* pół cebuli
* sól , pieprz , cukier
* łyżka octu winnego
* łyżka majonezu
* łyżka kwaśnej śmietany
Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić żeby zmiękła. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Dodać ocet , majonez i śmietanę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Uwielbiam :) !
OdpowiedzUsuńja to by ją robiła codziennie, ale zaraz się nam znudzi :)
UsuńSmakowicie wyglada. Z checia zrobie :-)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuńjedna z moich ulubionych!
OdpowiedzUsuńmoich też :)
UsuńBardzo uwielbiam tego typu sorówki :)
OdpowiedzUsuńja też :)
UsuńTo też moja ulubiona surówka, mogłabym ją jeść do każdego posiłku :)
OdpowiedzUsuńja też , ale się ograniczam żeby nam się nie znudziła :)
Usuńnajlepsza do obiadu:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam ta surówkę ja jeszcze dodaję chrzan.
OdpowiedzUsuńtak jak mówiłam :) co dom to przepis :)
UsuńMoja ulubiona surówka :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie miałam octu winnego, dodałam balsamiczny. Z takim też daje radę :)
OdpowiedzUsuń