Zapraszam !
Sernik z krówką |
Ciasto kruche :
-
* 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
-
* 3/4 szklanki cukru pudru
-
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
* 150g masła roślinnego
-
* jajko
-
* kg twarogu sernikowego
-
* 4 jajka
- * 3 łyżki cukru , ale dałabym podwójnie
-
* łyżka przyprawy do sernika bądź cukier waniliowy
-
* puszka masy krówkowej
-
* budyń toffi
Przygotowanie :
Zagnieść kruche ciasto. Będzie idealnie plastyczne. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Przygotować masę. Utrzeć ser z jajkami , dodać cukier oraz masę krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz przyprawę do sernika. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować i ułożyć ciasto. Wylać masę serową. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach aż do złotego koloru. Sernik można posmarować krówką i obsypać płatkami migdałów.
Mmm... nie lubię serników, ale ten bym zjadła;)
OdpowiedzUsuńbył dobry , ale mało słodki jak dla mnie - dałabym więcej cukru na drugi raz
Usuńdawaj cały pyyyycha:)
OdpowiedzUsuńjuż nie ma niestety :)
Usuńbardzo apetyczny!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńwygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńdzięki !
Usuńwygląda przepysznie!!!
OdpowiedzUsuńdzięki ! był dobry :)
Usuńsernik i krówka...mmm...i życie stało się piękne :))))
OdpowiedzUsuńdla mnie był za mało słodki :)
UsuńWygląda pysznie..
OdpowiedzUsuńdziękuję !
Usuń