Wczorajsza recenzja przypraw zostanie uzupełniona o przepis na pieczoną karkówkę z cebulą i czosnkiem. Do tego marynata z przyprawy do karkówki firmy NMR. Polecam te przyprawy, są naturalne.
Składniki :
* ponad pół kg karkówki bez kości
* 3 łyżki oleju rzepakowego
* duża garść przyprawy do karkówki NMR
* 2 cebule
* 3 ząbki czosnku
Przygotowanie :
Karkówkę pokroić w plastry. Przygotować marynatę z oleju i przyprawy do karkówki NMR. Karkówkę dobrze natrzeć marynatą i odstawić na całą noc by mięso przeszło przyprawami. Plastry karkówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , dodać pokrojone cebule oraz czosnek. Piec około godziny aż mięso będzie miękkie. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami oraz kiszonym ogórkiem.
Czyli przyprawa się sprawdziła? Być może sama sobie kupię :)
OdpowiedzUsuńdo karkówki i do pizzy polecam gorąco !
Usuńbrzmi ciekawie, mój mąż lubi karkówkę:)
OdpowiedzUsuńkarkówka była na prawdę pyszna i krucha !
Usuńpyszna była :)
OdpowiedzUsuńmniaaaam :)
OdpowiedzUsuńbyła pyszna !
Usuńpycha :)
OdpowiedzUsuń:) była dobra
Usuń