Składniki :
-
* kilogram cebuli pokrojonej w krążki
-
* litr rosołu
-
* pieprz czarny mielony
-
* łyżka masła
-
* łyżka oliwy
-
* grzanki
Podsmażyć na maśle i oliwie cebulę. Dolać rosół , przyprawić. Gotować aż cebula będzie miękka. Zmiksować na gładko. Podawać z grzankami.
Mogę się wprosić :) ? Zawsze miałam ochotę jej spróbować, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi :)
OdpowiedzUsuńjuż nie ma niestety :) ale sama byłam zaskoczona że jest taka dobra !
UsuńJa też nigdy nie jadłam zupy cebulowej, a chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńto była moja pierwsza i na prawdę dobra !
UsuńJa nigdy jeszcze takiej nie jadłam... Muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńteż robiłam pierwszy raz !
Usuń