Składniki :
- 
* podłużne biszkopty
 
- 
* opakowanie sera mascarpone
 
- 
* 5 jajek
 
- 
* szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej
 
- 
* likier kawowy bądź amaretto  
 
- 
* pół szklanki cukru
 
- 
* 4 łyżki cukru pudru 
 
- 
* kakao
 
Zaparzoną kawę studzimy i dolewamy likier. Dokładnie sparzamy jajka.Z żółtek i cukru pudru ubijamy kogel mogel. Dodajemy serek mascarpone. Ubijamy białka ze zwykłym cukrem. Ile cukru damy tak słodki będzie deser. Delikatnie łączymy obie masy. Moczymy biszkopty w kawie z alkoholem ( bądź w samej kawie ) i układamy w prostokątnym pojemniku. Na warstwę biszkoptów układamy krem. Na to kolejna warstwa biszkoptów namoczonych w kawie i krem. Całość posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówka na 3 godziny. Ja zostawiam na całą noc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wspaniałe ... :)
OdpowiedzUsuńmoże nie wygląda,ale dobre było :)
UsuńOjej moje ukochane ciasto ! Jejjj mam ślinotok :) Fajnie tu u Ciebie, naprawdę, dołączam do grona fanów ;)
OdpowiedzUsuńmoże super nie wyglądało ale na imieniny jak znalazł :)
Usuńdzięki i zapraszam częściej :)
Smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń