Domowy kisiel pomarańczowy
Składniki :
-
* większe pół szklanki syropu pomarańczowego
-
* 3 łyżki maki ziemniaczanej
- * 4 łyżki brązowego cukru
Wodę zagotować z cukrem. Pół szklanki odlać i dodać syrop oraz mąkę. Wymieszać,żeby nie było żadnych grudek. Wlać do gotującej wody. Zagotować do powstania bąbelków. Kisiel jest lekko słodki, nie za gęsty,idealny do picia ale i łyżeczką zjemy go bez problemu.
Ooo widzisz. ;D Dobre, chyba wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńwszystko co domowe to dobre :)
UsuńDzisiaj poprosze porcje kisielku i zmykam do pracy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Marto :-)
Marto proszę zdejmij moderacje obrazkowa gdyż jest czasami nie do ogarnięcia.
Dlatego nie komentuje bo szkoda mi czasu na zabawe obrazkami.
moderacja obrazkowa zdjęta :)
UsuńPozdrawiam i miłej pracy Doroto ! :)