Przepis powstał na bazie ostatniego ciasta marchewkowego. Dorzuciłam jednak kilka owoców i powstały przepyszne babeczki. Polecam!
Składniki :
* 4 jajka
* szklanka cukru trzcinowego
* łyżeczka sody
* łyżeczka proszku do pieczenia
* łyżeczka cynamonu
* 2 szklanki mąki pszennej
* 2 szklanki startej marchewki
* kostka masła
* pół puszki ananasa
* jabłko
* gruszka
Przygotowanie :
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać sodę i proszek do pieczenia oraz cynamon. Ciasto wymieszać z mąką, marchewką i masłem. Dodać pokrojony ananas, kostki pokrojonego jabłka oraz gruszki. Łyżka nakładać ciasto do papilotek. Piec około 20 minut do tzw. suchego patyczka.
Składniki :
* 4 jajka
* szklanka cukru trzcinowego
* łyżeczka sody
* łyżeczka proszku do pieczenia
* łyżeczka cynamonu
* 2 szklanki mąki pszennej
* 2 szklanki startej marchewki
* kostka masła
* pół puszki ananasa
* jabłko
* gruszka
Przygotowanie :
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać sodę i proszek do pieczenia oraz cynamon. Ciasto wymieszać z mąką, marchewką i masłem. Dodać pokrojony ananas, kostki pokrojonego jabłka oraz gruszki. Łyżka nakładać ciasto do papilotek. Piec około 20 minut do tzw. suchego patyczka.
też kiedyś robiłam ciasto marchewkowe w formie babeczek :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciacha warzywne (z marchwi, cukinii, fasoli czy buraków. Dobry sposób na przemycenie nielubianych przez domowników warzywek do codziennej diety :)
OdpowiedzUsuń