Jak Wielkanoc to jajka obowiązkowo. Szczególnie te faszerowane czymś pysznym. U mnie będą suto nadziane wędzonym łososiem, do tego kilka kropel soku z cytryny i obowiązkowo świeży koperek. To moja pierwsza propozycja na Wielkanocne śniadanie. Przepis ukazał się również w Chochli.
Składniki :
* 3 jajka
* 50g wędzonego łososia
* 2 łyżki majonezu
* łyżka soku z cytryny
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* koperek, szczypiorek
Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami oraz majonezem. Przyprawić, dodać sok z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek i koperek. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajka. Schłodzić, podawać z gałązkami koperku.
Składniki :
* 3 jajka
* 50g wędzonego łososia
* 2 łyżki majonezu
* łyżka soku z cytryny
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* koperek, szczypiorek
Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami oraz majonezem. Przyprawić, dodać sok z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek i koperek. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajka. Schłodzić, podawać z gałązkami koperku.
Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńhttp://martynencjatestuje.blogspot.com/
Ale bym zjadła takie jajeczka :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tak nadziane jajka :)
OdpowiedzUsuńPyszne te jajka :)
OdpowiedzUsuń