Muffinki lubi chyba każdy. Ja lubię bez kremu, ale ze zdecydowanym smakiem czekolady bądź wanilii. Tym razem dodałam rozpuszczalnej kawy Jacobs Crema Gold i powiem Wam, że było to świetne posunięcie. Do środka kawałeczki białej czekolady. Istne niebo! Polecam!
Składniki :
* 2 szklanki mąki pszennej
* 1/4 szklanki kakao
* 1/4 szklanki kawy Jacobs Crema Gold
* 3/4 szklanki cukru
* pół łyżeczki sody oczyszczonej
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* szczypta soli
* szklanka wody
* 1/4 szklaki oleju rzepakowego
* łyżka soku z cytryny
* pół tabliczki białej czekolady
Przygotowanie :
Składniki suche dokładnie połączyć. Składniki mokre wymieszać. Do suchych wlać mokre składniki, wymieszać. Dodać posiekaną białą czekoladę. Do blaszki na muffinki włożyć papierowe papilotki, wlać ciasto na 3/4 foremki. Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach. Studzić na kratce.
super pomysł kochana :-))))))
OdpowiedzUsuńmuffiny są pycha :)
Kuszące połączenie smaków :-))
OdpowiedzUsuńdziękuje :) warto spróbować :)
Usuńmuffinki na łonie natury :D
OdpowiedzUsuńtak się ogród zazielenił :)
Usuń