Lubię naleśniki i robię często. Czasami jednak kilka sztuk zostaje i wtedy zastanawiam się co z nimi zrobić. W tym przepisie wykorzystam wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty.
Składniki :
* naleśniki
* mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa
* łyżka oleju kokosowego
* domowy ser feta
* ulubione przyprawy
* bułka tarta
* jajko
* olej rzepakowy
Przygotowanie :
Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Są idealne na ciepło, ale i na zimno smakują wybornie.
Składniki :
* naleśniki
* mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa
* łyżka oleju kokosowego
* domowy ser feta
* ulubione przyprawy
* bułka tarta
* jajko
* olej rzepakowy
Przygotowanie :
Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Są idealne na ciepło, ale i na zimno smakują wybornie.
Oj, daaawno takich nie jadłam :) Chyba się wproszę ;)
OdpowiedzUsuńzaraz będę jadła :)
Usuńchętnie wpadłabym na taki obiad:)
OdpowiedzUsuńzapraszam oczywiście :)
UsuńFajny pomysł, wykorzystam go przy najbliższej sposobności :)
OdpowiedzUsuńsmacznego :)
Usuńbardzo fajny przepis
OdpowiedzUsuń