-
* 2 torebki ugotowanego ryżu
-
* puszka kukurydzy
-
* ogórek zielony
-
* opakowanie surimi
-
* pół słoiczka majonezu
-
* sól , pieprz
Przygotowanie :
Ogórka i paluszki surimi pokroić w kostkę. Dodać do zimnego, ugotowanego ryżu. Przyprawić do smaku. Wymieszać z majonezem. Ewentualnie można dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Ja się powtórzę poraz 2gi ! poproszę jedną porcję ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam :) dopiero co zrobiłam :) choć się jeszcze wszystkie składniki nie przegryzły :)
Usuńsmacznie i w sam raz dla mnie:)
OdpowiedzUsuńA wiesz, że jeszcze nigdy nie jadłam surimi? W końcu muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńpolecam :) ja surimi kupuję w Biedronce zawsze :)
Usuńbardzo lubię taką:)
OdpowiedzUsuńsurimi lubię właśnie najbardziej w połączeniu z ryżem - apetyczna sałatka!
OdpowiedzUsuńmnie też to połączenie smakuje :)
UsuńJa robię ryżową albo makaronową z tuńczykiem i też jest dobra.A ostatnio posmakowały mi kotlety mielone z mięsa wieprzowo-wołowego i z dodatkiem świeżej ryby.Wypróbuj ...pycha..
OdpowiedzUsuńz tuńczykiem też lubię, ale z surimi jest godna polecenia :) co do mielonych to z dodatkiem ryby jeszcze nie robiłam, raczej dodaję warzywa i mieszam
Usuń