Składniki :
-
* szklanka czerwonej soczewicy Sante
-
* cebula
-
* ząbek czosnku
-
* garść natki pietruszki
-
* 2 łyżki tartego żółtego sera
-
* 1 jajko
-
* różowa sól himalajska Sante , pieprz , mielona czerwona papryka , przyprawa do mięsa mielonego
-
* 8 łyżek otrębów żytnich Sante
-
* olej rzepakowy
-
* 5 łyżek mąki pełne ziarno
Przygotowanie :
W osolonej wodzie ugotować soczewicę i odsączyć na sitku. Do zimnej dodać posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i natkę pietruszki. Wbić jajko, dodać starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką.
Zapraszam na stronę sklepu Sante
oraz na FB Sante
taka inna wersja tradycyjnych mielonych :)
OdpowiedzUsuńLubię takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńFajnie podany makaron :)
te były pyszne ! :)
Usuń