Kiedyś nie byłam taką fanką śniadań jak teraz. Dlatego nie wychodzę z domu gdy nie zjem śniadania. Najbardziej uwielbiam te weekendowe bo mam więcej czasu żeby coś przygotować i na spokojnie delektować się śniadaniem z rodziną.
bułeczka z twarożkiem i chipsami z salami |
Mój wpis dodaję do akcji Tymbark SZKLANKA SOKU DO ŚNIADANIA !
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ma nam zapewnić energię
i dobre samopoczucie. Warto zadbać, by było nie tylko smaczne, ale
również zdrowe i pełne witamin. Czy zawsze pamiętasz o 1 z 5 porcji
warzyw, owoców lub soku na śniadanie? Badanie „Dwa śniadania Polaków”
przeprowadzone dla marki TYMBARK pokazuje, że Polacy jedzą mniej zdrowo w
tygodniu niż w weekend.
Składniki :
- * ulubiona bułka- u mnie z pestkami dyni
- * dwie łyżki twarożku naturalnego
- * 3 rzodkiewki
- * sól , pieprz
- * salami w plasterkach
- * pomidor
- * czerwona papryka
- * świeże zioła np. tymianek
Przygotowanie :
Bułkę przekroić na pół. Twarożek wymieszać z drobno posiekaną rzodkiewką oraz przyprawami. Rozsmarować na bułce. Ułożyć plasterki pomidora oraz czerwonej papryki. Na suchej patelni ułożyć plasterki salami i podsmażyć z każdej strony około 2-3 minuty aż będą chrupiące. Ułożyć na bułce. Posypac świeżymi ziołami.
Ja do tej śniadaniowej bułeczki podałam ulubiony sok mojego narzeczonego Tymbark pomidorowy pikantny. Był zachwycony !
Powiem szczerze, że to bardzo oryginalne śniadanko. Ale bardzo mi się podoba :D
OdpowiedzUsuńniby zwyczajnie, a jednak inaczej ;)
OdpowiedzUsuńchrupiące salami robi tutaj robotę :)
Usuńsmaczne:) takie jedzonko to ja lubię:)
OdpowiedzUsuńmy też :)
Usuń