-
* 6 jajek
-
* 1,5 szklanki cukru
-
* 2 szklanki maki tortowej
-
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Jajka ubijamy na puszystą masę , dodajemy po trochę cukru i mieszamy około 5 minut .
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy .
Wrzucamy czarną porzeczkę obtoczoną w cukrze oraz żurawinę. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone .
W mojej wersji posypałam jeszcze cukrem pudrem .
nie wygląda , ale smakuje :) jak ktoś lubi kwaskowate ciacha :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię biszkoptowe ciasta ;D
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda ;)
ja uwielbiam biszkopty pod każdą postacią :)
Usuńproste i pyszne ;)
OdpowiedzUsuńobserwuje i zapraszam do siebie ;)
zaglądam do Ciebie owszem :)
UsuńZnalazłam swój raj na ziemi ! Wpadam na kawusię i ciacho :D
OdpowiedzUsuńzapraszam do nas na wieś :)
Usuńrewelacyjne ciasto,wpasnie niedawno upiekłam i jest pyszne ,łatwe ,polecam!
OdpowiedzUsuńcieszę się że smakowało :)
Usuń