Ryż do obiadu to świetna rzecz, jednak sam ryż z czasem staje się nudny. Dzisiaj moja propozycja na ryż z zielonym groszkiem, odrobiną masła i cebulką. Próbowaliście takiego połączenia czy wolicie zwykły ryż ugotowany na sypko?
Składniki :
* 2 torebki ugotowanego ryżu
* 2 łyżki masła
* mała cebula
* 250g zielonego mrożonego groszku
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka.
Składniki :
* 2 torebki ugotowanego ryżu
* 2 łyżki masła
* mała cebula
* 250g zielonego mrożonego groszku
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka.
Bardzo lubię :) szybko, prosto i smacznie!
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
UsuńNiezły pomysł. Z groszkiem łączyłam zawsze marchewkę i nawet do głowy , by mi nie przyszło połączyć go z ryżem...Muszę to przetestować :)
OdpowiedzUsuńmarchewkę z groszkiem też uwielbiam :)
Usuńpyszny obiadowy dodatek:) mmmmmmmm
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZdecydowanie wolę taki ryż z dodatkami, jest o wiele smaczniejszy :)
OdpowiedzUsuńteż tak myślę Kasiu :)
UsuńBardzo często robię ryż z warzywami. Bardzo lubię takie dania :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńProste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńtakie najlepsze :)
Usuńczęsto robię ryż z warzywami, fajnie urozmaica dania :)
OdpowiedzUsuńdokładnie, zawsze coś innego :)
Usuń