Kwiaty cukinii jeszcze są w moim ogrodzie i chętnie je jemy. Dzisiaj ciasto naleśnikowe wzbogaciłam ziołami - też oczywiście z przydomowego ogródka. Polecam!
Składniki :
* 12 kwiatów cukinii
* 2 szklanki mąki
* pół szklanki mleka
* pół szklanki wody gazowanej
* jajko
* szczypta soli
* łyżka koperku
* łyżka oregano
* łyżka natki pietruszki
* pieprz świeżo mielony
* olej do smażenia
Przygotowanie :
Mąkę wymieszać z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodać posiekane zioła. Przyprawić. Kwiaty obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ze śmietaną.
Składniki :
* 12 kwiatów cukinii
* 2 szklanki mąki
* pół szklanki mleka
* pół szklanki wody gazowanej
* jajko
* szczypta soli
* łyżka koperku
* łyżka oregano
* łyżka natki pietruszki
* pieprz świeżo mielony
* olej do smażenia
Przygotowanie :
Mąkę wymieszać z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodać posiekane zioła. Przyprawić. Kwiaty obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ze śmietaną.
ostatnio podkradłam kilka kwiatów sąsiadowi ;) szkoda, że tak rzadko mogę ich smakować
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie. I chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńmoc uścisków
nigdy nie jadłam kwiatów z cukinii, a ciężko je dostać :)
OdpowiedzUsuńAch te kwiaty...:-)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszny smak
OdpowiedzUsuńbardzo takie lubię. a cukinie w ogródku na różnych etapach rozwoju :)
OdpowiedzUsuń