Szybka pasta do kanapek, idealnie przyprawiona. Polecam nie tylko na śniadania, sprawdzi się zawsze. Lubicie? Kupujecie takie pasty czy wolicie zrobić swoją?
Składniki :
* makrela wędzona około 200g
* 3 jajka
* 2 łyżki majonezu
* mała cebula dymka
* ząbek czosnku
* świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę i czosnek. Całość wymieszać, przyprawić. Można posypać świeżym koperkiem.
Składniki :
* makrela wędzona około 200g
* 3 jajka
* 2 łyżki majonezu
* mała cebula dymka
* ząbek czosnku
* świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę i czosnek. Całość wymieszać, przyprawić. Można posypać świeżym koperkiem.
Uwielbiam i robię bardzo często. Lubię też inne pasty, np. z kurczaka, jeśli zostaje mi mięso z rosołu, to wrzucam obrane, do tego cebulę, czosnek i jakie tam chcę przyprawy, trochę musztardy i majonezu i blenduję na gładko. Pycha i nic się nie marnuje :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie preferuję taką pastę zrobioną własnoręcznie :)
OdpowiedzUsuńMój tata robi taką sama, bardzo lubię na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńdomowe pasty są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńZawrsze chciałam zrobić pastę jajeczną!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili do mnie
merelysusan.blogspot.com - aktualnie trwa rozdanie, w którym do wygrania obrazki akwarelowe mojego autorstwa