Szybki obiad na ciepło, ciekawa przekąska bądź kolacja. Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą.
Składniki :
* 2-3 czerwone papryki
* łyżka oliwy z oliwek
* 350g mięsa mielonego z indyka
* cebula
* ząbek czosnku
* 7-8 suszonych pomidorów
* 100g ryżu białego lub brązowego
* 50g sera feta
* ulubione zioła - u mnie oregano
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso usmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. Przyprawić, dodać suszone pomidory. Farsz wymieszać. Paprykę wydrążyć - nadziać, posypać fetą i zapiekać przez 20 minut. Podawać na ciepło, chociaż i na zimno smakuje pysznie jako przekąska.
Składniki :
* 2-3 czerwone papryki
* łyżka oliwy z oliwek
* 350g mięsa mielonego z indyka
* cebula
* ząbek czosnku
* 7-8 suszonych pomidorów
* 100g ryżu białego lub brązowego
* 50g sera feta
* ulubione zioła - u mnie oregano
* sól, pieprz do smaku
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso usmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. Przyprawić, dodać suszone pomidory. Farsz wymieszać. Paprykę wydrążyć - nadziać, posypać fetą i zapiekać przez 20 minut. Podawać na ciepło, chociaż i na zimno smakuje pysznie jako przekąska.
O mamo! Jak ja bym to zjadła! :)
OdpowiedzUsuńLubię Twoje przepisy, bo zawsze coś fajnego wymyślisz i to zawsze jest smaczne :) Papryki nadziewane mięskiem - pycha :)
OdpowiedzUsuńChodzi za mną od bardzo dawna taka papryczka:)
OdpowiedzUsuńściskam cieplutko kochana
muszę zrobić faszerowaną i w tym sezonie paprykowym :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-) lubię nadziewaną papryczkę :-)
OdpowiedzUsuńPyszna papryka :)
OdpowiedzUsuń