Jeszcze kilka ich w ogrodzie znalazłam. Jeszcze ciasto piwne po kurczaku zostało. Nic się zmarnować nie mogło, więc zjedliśmy dzisiaj na kolację pyszne kwiaty cukinii w cieście piwnym. Można podać do nich ulubiony sos bądź dip. Smacznego!
Składniki :
* 8 - 10 kwiatów cukinii
* 2 szklanki mąki
* pół szklanki piwa jasnego
* 2 jajka
* sól, pieprz
* olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie :
Kwiaty cukinii umyć i delikatnie osuszyć. Mąkę zmiksować z piwem, jajkami i przyprawami na ciasto. Maczać kwiaty w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło.
Składniki :
* 8 - 10 kwiatów cukinii
* 2 szklanki mąki
* pół szklanki piwa jasnego
* 2 jajka
* sól, pieprz
* olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie :
Kwiaty cukinii umyć i delikatnie osuszyć. Mąkę zmiksować z piwem, jajkami i przyprawami na ciasto. Maczać kwiaty w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło.
Nigdy nie jadłam, a chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńja równiez nie jadłam takich kwiatów jeszcze, muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuń