Przepis na ten sos dostałam od Pani Ewy z pracy. Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić.
Składniki :
* kg pieczarek
* 2 czerwone papryki
* 5 średnich cebul
* przecier pomidorowy
* ketchup pikantny
* kostka masła
* chili, pieprz i sól
* 250ml śmietanki 12% do gotowania
* puszka zielonego konserwowego groszku ( opcjonalnie )
Przygotowanie :
Masło rozpuścić, dodać cebulę pokrojoną w krążki i poddusić. Pieczarki pokroić w plastry, wrzucić do cebuli, posolić. Dodać paprykę pokrojoną w paski. Wszystko razem dusić około 20 minut. Opcjonalnie dodać groszek. Wlać ketchup, koncentrat oraz śmietankę. Przyprawić. Zagotować.
Składniki :
* kg pieczarek
* 2 czerwone papryki
* 5 średnich cebul
* przecier pomidorowy
* ketchup pikantny
* kostka masła
* chili, pieprz i sól
* 250ml śmietanki 12% do gotowania
* puszka zielonego konserwowego groszku ( opcjonalnie )
Przygotowanie :
Masło rozpuścić, dodać cebulę pokrojoną w krążki i poddusić. Pieczarki pokroić w plastry, wrzucić do cebuli, posolić. Dodać paprykę pokrojoną w paski. Wszystko razem dusić około 20 minut. Opcjonalnie dodać groszek. Wlać ketchup, koncentrat oraz śmietankę. Przyprawić. Zagotować.
Pyszne składniki, super połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sosy:) Dziękuję za kolejny przepis kochana:)
OdpowiedzUsuńcudnego weekendowania:)
bardzo fajny sos ;)
OdpowiedzUsuń