Idealny dodatek do letnich obiadów. Pasuje do młodych ziemniaków z koperkiem i kawałkiem ulubionego mięsa. Spróbujcie też klasycznej mizerii.
Składniki :
* pęczek rzodkiewek
* pół szklanki gęstej śmietany 18%
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na pół godziny. Przyprawić pieprzem, wymieszać ze śmietaną.
Składniki :
* pęczek rzodkiewek
* pół szklanki gęstej śmietany 18%
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na pół godziny. Przyprawić pieprzem, wymieszać ze śmietaną.
Pyszny pomysł Martuś :-)
OdpowiedzUsuńMam pełno gigantycznych rzodkiewek, więc wykorzystam dzisiaj ten przepis. ;)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł! Pycha :)
OdpowiedzUsuńMizeri w takim wydaniu nie jadłam. A wygląda pycha. Ściskam mocno kochana :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, tylko że ja mieszam śmietanę z jogurtem naturalnym w stosunku 1 do 1
OdpowiedzUsuńja czasami robię z samym jogurtem
UsuńRzodkiewkowej mizerii to ja jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na zamiennik mizerii z ogórków:)
OdpowiedzUsuń