Sezon na szparagi trwa, cieszę się bo je uwielbiamy i często goszczą u mnie na stole. Czy jako dodatek do obiadu, z makaronem czy tak jak tutaj wersja śniadaniowa z jajkiem sadzonym. Każdej musicie koniecznie spróbować.
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* 3 jajka
* 2 plastry boczku wędzonego
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Szparagi ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć. Na boczku usmażyć sadzone jaja. Ułożyć szparagi na talerzu, podawać z jajkiem. Ewentualnie przyprawić do smaku.
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* 3 jajka
* 2 plastry boczku wędzonego
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Szparagi ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć. Na boczku usmażyć sadzone jaja. Ułożyć szparagi na talerzu, podawać z jajkiem. Ewentualnie przyprawić do smaku.
Mmm pyszne szparagi :)
OdpowiedzUsuńmniam! :) również szparagi teraz u mnie rządzą, razem z truskawkami, rabarbarem i młodą kapuchą :)
OdpowiedzUsuńTwoje szparagi wyglądają pysznie, bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńOj Martuniu, ale ty nam dogadzasz:) Wspaniale wyglądają!
OdpowiedzUsuńbuziaki ślę
Połączenie idealne ;)!
OdpowiedzUsuń