Przepis to żaden nie będzie, a raczej pomysł na domową mieszankę płatków do jogurtu lub mleka. Można dowolnie modyfikować, ale ta jest moją ulubioną wersją. Polecam!
Składniki :
* szklanka płatków owsianych
* szklanka płatków kukurydzianych
* pół szklanki otrębów owsianych
* pół szklanki orzechów włoskich
* pół szklanki żurawiny suszonej lub rodzynek
* pół szklanki wiórków kokosowych
* pół szklanki pestek słonecznika
* pół szklanki płatków migdałowych
* dojrzały banan
* 2 łyżki miodu
Przygotowanie :
Banana rozgnieść widelcem razem z miodem. Wszystkie składniki wymieszać. Opcjonalnie dodać łyżkę oleju np. kokosowego lub rzepakowego. Całość przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20-30 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przełożyć do słoika. Trzymać około tygodnia. Zresztą na dłużej nie wystarczy.
Składniki :
* szklanka płatków owsianych
* szklanka płatków kukurydzianych
* pół szklanki otrębów owsianych
* pół szklanki orzechów włoskich
* pół szklanki żurawiny suszonej lub rodzynek
* pół szklanki wiórków kokosowych
* pół szklanki pestek słonecznika
* pół szklanki płatków migdałowych
* dojrzały banan
* 2 łyżki miodu
Przygotowanie :
Banana rozgnieść widelcem razem z miodem. Wszystkie składniki wymieszać. Opcjonalnie dodać łyżkę oleju np. kokosowego lub rzepakowego. Całość przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20-30 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przełożyć do słoika. Trzymać około tygodnia. Zresztą na dłużej nie wystarczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz