09:00

Jagodowy pudding chia z płatkami migdałowymi

Wiosny u nas chyba jako takiej nie będzie, bo temperatury po zimie skoczyły od razu na 26 stopni. Dlatego też chce się jeść coś lżejszego. Ale śniadanie musi być treściwe i dać nam energię na cały dzień. Polecam więc chia. Te nasionka mają mnóstwo wartości odżywczych i połączone z owocami dają ekstra smak. Dzisiaj przygotowałam dla Was pudding. Spróbujcie!


Składniki :
* 2 łyżki nasiona chia 
* pół szklanki mleka migdałowego 
* 2-3 łyżki jagód lub borówek amerykańskich - ja użyłam jagód z cukrem 
* opcjonalnie inne owoce - u mnie banan i plastry pomarańczy
* płatki migdałowe 

Przygotowanie :
Nasiona zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin. Ja zawsze wieczorem przygotowuje sobie te nasionka by rano tylko wymieszać z owocami. Przekładam do szklanki jagody, dodaję gęste już nasionka chia. Układam plasterki banana i posypuję całość płatkami migdałowymi. Można całość dosłodzić miodem, ale ja miałam jagody ze słoiczka, takie zasypane cukrem i dla mnie całość była odpowiednio słodka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Magiczne życie Marty , Blogger