Ostatnio często królują u mnie buraczki. Pod każdą postacią. Chciałam spróbować podać je inaczej niż do tej pory. Dlatego kilka upiekłam i wystudziłam. Pokroiłam w bardzo cienkie plasterki. Dobrałam przyprawy pod swój smak i tak wyszła bardzo interesująca przystawka. Polecam!
Składniki :
* 2 pieczone lub ugotowane buraki
* kilka liści rukoli
* garść płatków migdałowych
* łyżka soku z cytryny
* łyżka oliwy z oliwek
* szczypta cukru trzcinowego
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Buraki zetrzeć na tarce, na bardzo cienkie plasterki. Ułożyć na talerzu. Dodać rukolę, oraz uprażone płatki migdałowe. Sok z cytryny, oliwę, cukier, sól i pieprz wymieszać aż do powstania gładkiej emulsji. Skropić nią buraczki. Podawać od razu.
Składniki :
* 2 pieczone lub ugotowane buraki
* kilka liści rukoli
* garść płatków migdałowych
* łyżka soku z cytryny
* łyżka oliwy z oliwek
* szczypta cukru trzcinowego
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Buraki zetrzeć na tarce, na bardzo cienkie plasterki. Ułożyć na talerzu. Dodać rukolę, oraz uprażone płatki migdałowe. Sok z cytryny, oliwę, cukier, sól i pieprz wymieszać aż do powstania gładkiej emulsji. Skropić nią buraczki. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz