Sezon na młodą kapustę trwa, nie umiem przejść obok niej obojętnie. W mojej kuchni króluje bigos z młodej kapusty i gołąbki. Ale obowiązkowo do młodych ziemniaków robię kapustkę zasmażaną. Jest pyszna! Chyba nie muszę nikogo namawiać do spróbowania?
Składniki :
* główka młodej kapusty
* sól i cukier do smaku
* 2 łyżki masła
* łyżka mąki pszennej
Przygotowanie :
Kapustę drobno posiekać i obgotować do miękkości. Przyprawić do smaku. Masło rozpuścić, zrumienić mąkę. Dodać do kapusty, zagotować. Można dodać świeży koperek.
zjadłabym taką:)
OdpowiedzUsuńzapraszam na obiad w takim razie :)
Usuńtaka kapusta zawsze gości u Nas do schabowych i mielonych w sezonie :) ale sama też jest bardzo dobra :)
OdpowiedzUsuńi u mnie dzisiaj do schabowego :) i młodych ziemniaczków :)
UsuńOj tak, pychotka:-))
OdpowiedzUsuńMnie nie musisz namawiać, młoda kapustka jest pyszna! :)
OdpowiedzUsuńteż tak myślę Kasiu :)
Usuńnajpyszniejsza młoda kapustka :)
OdpowiedzUsuńtez tak myślę dziewczyny - trzeba korzystać póki sezon :)
Usuńo tej porze roku najlepszy dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :) często ostatnio gości w mojej kuchni młoda kapusta
Usuń