Po prostu musiałam zrobić! Z każdej strony słyszę jakie to smarowidło jest pyszne. Sprawdziłam i potwierdzam, choć domowy smalec mojej mamusi też jest mega!
Składniki :
* puszka białej fasoli
* jabłko
* 2 cebule
* liść laurowy
* ziele angielskie
* pół łyżeczki majeranku
* pół łyżeczki oregano
* łyżka oliwy
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Cebulę i jabłka obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć razem z przyprawami. Wyjąć ziele i liść laurowy. Zmiksować razem z białą fasolą na gęstą masę. Przyprawić do smaku.
Oryginalny przepis znajdziecie na blogu Marty.
Składniki :
* puszka białej fasoli
* jabłko
* 2 cebule
* liść laurowy
* ziele angielskie
* pół łyżeczki majeranku
* pół łyżeczki oregano
* łyżka oliwy
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Cebulę i jabłka obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć razem z przyprawami. Wyjąć ziele i liść laurowy. Zmiksować razem z białą fasolą na gęstą masę. Przyprawić do smaku.
Oryginalny przepis znajdziecie na blogu Marty.
wiele słyszalam o tym smarowidle. jednak nie lubię smalcu i to mnie powstrzymuje od zrobienia tej pasty.
OdpowiedzUsuńa ja mam opory w nazywaniu takich rzeczy smalcem :) zresztą podobnie, jak robiłam "pasztet" z soczewicy, to też ciężko mi było to pasztetem nazywać :)
OdpowiedzUsuńGosia tutaj nazwa to pikuś -smak mega :)
UsuńNie jadłam. Ale nie ma to jak domowy:) ściskam ciepło kochana
OdpowiedzUsuńDomyslam się jak smakuje :D Muszę go w końcu zrobić, bo przepis widziałam już tyle razy :*
OdpowiedzUsuń