Grusza u nas obrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast, deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą w surówce obiadowej.
Składniki :
* pół średniej kapusty pekińskiej
* ogórek zielony
* 2 pomidory
* 2 średnie gruszki
* łyżka majonezu
* łyżka śmietany
* łyżeczka oleju lnianego
* 2 łyżeczki soku z cytryny
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Kapustę umyć i drobno posiekać. Pomidory, gruszki i ogórka pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodać olej. Całość wymieszać. Odstawić na 15 minut. Podawać do ryby, mięsa oraz z ziemniakami czy ryżem.
Składniki :
* pół średniej kapusty pekińskiej
* ogórek zielony
* 2 pomidory
* 2 średnie gruszki
* łyżka majonezu
* łyżka śmietany
* łyżeczka oleju lnianego
* 2 łyżeczki soku z cytryny
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Kapustę umyć i drobno posiekać. Pomidory, gruszki i ogórka pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodać olej. Całość wymieszać. Odstawić na 15 minut. Podawać do ryby, mięsa oraz z ziemniakami czy ryżem.
Musi być bardzo smaczna. Ściskam kochana :)
OdpowiedzUsuńPyszna surówka :)
OdpowiedzUsuńpo prostu pyszna :)
OdpowiedzUsuń